Avatar 2, Yüksek Kare Hızı Kullanan İlk Büyük Film Oldu
Bugünki makalemizde sizlere Avatar 2, Yüksek Kare Hızı Kullanan İlk Büyük Film Oldu ile ilgili yazıyı paylaştık.Yazımızda Avatar 2, Yüksek Kare Hızı Kullanan İlk Büyük Film Oldu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Avatar 2 her açıdan büyük beğeni topladı. Formüle dayalı hikayesi sebebiyle eleştirilen ve şimdiye kadarki en yüksek kazanç icra eden filmin devamı niteliğindeki yeni yapım, gerçek bir sürpriz oldu.
Ailelerin doğasını, naturel dünyayla ilişkimizi ve insanlığın şiddete ve yağmaya duyduğu bitmeyen açlığı yansıtan sürükleyici bir destan. Orijinal filmin fanatikleri, yazar ve yönetmen James Cameron’ın yapmacık senaristliği için sık sık bahaneler bulmak zorunda kalıyordu sadece Amanda Silver ve Rick Jaffa’nın ek yardımları yardımıyla Avatar: Suyun Yolu için artık durum bu şekilde değil.
Avatar 2 Bir İlki Gerçekleştirmiş oldu
Kim bilir en etkisi altına alan olanı, James Cameron’ın şimdiye kadarki en iyi yüksek kare süratli (HFR) filmi yapmayı başarmış olmasıdır. Belirli görüntüler saniyede 48 kare hızında oynatılarak standart 24 FPS değerine kıyasla onlara daha yumuşak ve daha gerçekçi bir parlaklık verdi. Bu, inanılmaz derecede sürükleyici hissettiren üç boyutlu aksiyon sahnelerine yol açtı.
Şimdiye kadar gördüğümüz bir avuç yüksek kare süratli filmin (Hobbit triosunun yanı sıra Ang Lee’nin Gemini Man ve Billy Lynn’in Long Half-Time Walk) aksine Avatar 2, teknolojiyi benzersiz bir halde kullandı. Cameron, tüm film süresince HFR kullanmak yerine, ana aksiyon sekansları için HFR’ye güvenirken, daha yavaş diyalog sahneleri sanki 24 FPS değerindeymiş şeklinde çekti.
Bunu yapmak için, filmin tamamı aslen 48 FPS değerinde oynatılırken, daha sakin görüntüler, beyninizi onları tipik teatral kare hızında görmesi için kandırmak için ikiye katlanmış kareler kullandı.
Cameron’ın Avatar 2‘de kullandığı 48 FPS çekim tekniğine olan çift yönlü yaklaşımı elbet tartışmalı olacaktır. Değişen teknolojinin sunduklarını takdir eden benim için bile yüksek kare hızı ile 24 FPS çekim içinde geçiş hayata geçirmeye alışmam birazcık süre aldı. Peki siz 48 FPS filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapmayı ihmal etmeyin!