ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır? Ücretsiz Mi?
Bugünki makalemizde sizlere ChatGPT Nedir, Iyi mi Kullanılır? Parasız Mi? ile ilgili yazıyı paylaştık.Yazımızda ChatGPT Nedir, Iyi mi Kullanılır? Parasız Mi? ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
ChatGPT nedir ve iyi mi kullanılır, tüm detaylarıyla bu içeriğimizde anlatıyoruz. Google ile sık sık karşılaştırılan suni zekanın yazma kabiliyeti, karmaşık görevlerdeki uzmanlığı ve kullanım kolaylığı herkesi büyüledi. İlgili platform, 1 Aralık’ta her insana açık beta testine açıldı ve lansman sürecini takip eden hafta itibarıyla 1 milyon kullanıcıya ulaştı.
Platformun gelecekte Google aramanın ve daha oldukça insanoğlunun yerini alabileceğine dair spekülasyonlar bile yapılmaya başladı. Siz de yazılanlardan etkilendiniz ve bu programı kendiniz mi deneyimlemek istiyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Size ChatGPT iyi mi kullanılır adım adım açıklıyoruz ve bu suni zeka hakkında her şeyi açıklıyoruz.
ChatGPT Nedir? Bu Yazılım Kimin?
Chat GPT, organik insan dilini anlayabilen ve etkisi altına alan derecede detaylı, insan benzeri yazılı metinler üretebilen, prototip diyalog tabanlı bir suni zeka söyleşi robotudur. Metin üreten suni zekalar (GPT yada Generative Pre-Trained Transformer) ailesinin son olarak evrimi olarak da tanımlayabiliriz.
Elon Musk tarafınca kurulan bağımsız araştırma kuruluşu OpenAI tarafınca geliştirildi. Organizasyon, 2015 senesinde mevcut CEO’su Sam Altman ve Elon Musk tarafınca ortaklaşa kuruldu.
Suni zekaya geri dönecek olursak, istemdeki bir talimatı kovuşturmak ve detaylı bir cevap vermek suretiyle hususi olarak eğitildi. Siz de sorularınızla robotu eğitebilir ve anında cevaplar almaya başlayabilirsiniz.
Peki öteki Suni Zeka (AI) söyleşi robotlarından farkı nedir? Oluşturuculara gore ChatGPT, öteki suni zeka söyleşi robotlarının aksine takip sorularını yanıtlayabilir, hatalarını kabul edebilir, yanlış öncüllere meydan okuyabilir ve uygunsuz istekleri reddedebilir. Aynı bir insan benzer biçimde!
ChatGPT Parasız mi?

Bot, yalnızca araştırma süresi süresince parasız olacak. OpenAI CEO’su Sam Altman, firmanın gelecekte platformdan para kazanabileceğini ima etti ve bir noktada parasız sürecin sona ereceğini deklare etti.
Suni zeka ve makine öğrenimi tarafınca eğitilen sistem, söyleşi arabirimi vesilesiyle data sağlamak ve soruları yanıtlamak için tasarlandı. Yazılım, internetten alınan büyük bir metin örneği üstünde eğitildi.
OpenAI, yeni suni zekanın kullanım kolaylığına odaklanılarak oluşturulduğunu söylemiş oldu. Araştırma kuruluşu geçen hafta yapmış olduğu açıklamada, “Diyalog biçimi, ChatGPT’nin takip sorularını yanıtlamasına, hatalarını kabul etmesine, yanlış öncüllere itiraz etmesine ve uygunsuz istekleri reddetmesine olanak tanıyor” ifadeleri ile programı deklare etti.
ChatGPT Iyi mi Kullanılır?

- Adım 1: İlk olarak suni zekanın internet sayfasına gidin.
- Adım 2: Derhal ‘Sign Up’a tıklayın kolayca hesap oluşturun.
- Adım 3: Sizi kuralları özetleyen bir pencere karşılayacak, okuyup onayladıktan sonrasında pencere kapanacak.
- Karşınıza direkt olarak söyleşi ekranı gelecek. İlk suali Türkçe olarak sorarsanız, yazılım sizinle Türkçe olarak konuşacak.
Programı ilk deneyimleyebilen talihli bir kesim, kod yazmanın yolları ve seviye sorunlarını ve optimizasyon sorgularını çözme yolları da dahil olmak suretiyle karmaşık sorulara açıklamalar, yanıtlar ve çözümler sağlayabildiği için bu yeni söyleşi botunu Google’a bir alternatif olarak tanımladı.
Gerçek dünyadaki uygulamalar hakkında bilgiler isteyebiliyorsunuz, internet sayfaları için içerik oluşturmasını rica edebiliyorsunuz, satın alan sorularını yanıtlamasını talep edebiliyorsunuz ve hatta rahat programlar bile yazdırabiliyorsunuz. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan ChatGPT’ye Türkçe olarak sual sormak!
OpenAI CEO’su Sam Altman, sistemin hemen hemen “mümkün olanın erken bir demosu” bulunduğunu söylemiş oldu. Program geliştikçe, yakında sizinle konuşan, soruları yanıtlayan ve tavsiyelerde bulunan destek asistanlarınız olacak. Program geliştikten sonrasında sizin için görevler icra eden bir asistana haiz olabilirsiniz. Aradığınız tüm bilgilere bu yazılımdan ulaşabilirsiniz.
ChatGPT Kuralları ve Sınırları Neler?

ChatGPT, Generative Pre-Trained Transformer (GPT) ailesindeki son olarak teknoloji bir ürün. Rahat bir ifadeyle, otomatik metin üreten suni zekaların geldiği son nokta sadece hemen hemen hatasız bir yazılım değil.
OpenAI, söyleşi botunun kimi zaman akla yatkın görünen sadece yanlış yada anlam ifade etmeyen cevaplar yazdığını kabul etti. Ek olarak, model çoğu zaman aşırı derecede detaylı ve belirli ifadeleri gereğinden fazla kullandığı için birazcık geveze bile diyebiliriz.
Ek olarak, söyleşi botu sizin üslubunuza gore de konuşmasını değiştiren bir yapıya haiz. Mesela, bir stilde anlatılmış bir sorguya bir yanıtı olabilir sadece birazcık değişik bir ifade verilirse model cevabı bilemeyebilir.
Ihmal etmeyin, OpenAI’ın söyleşi botu hemen hemen geliştirilme aşamasında ve bu kullandığınız sürüm bir demo ve kullanıcı yanıtları ile beslenen bir aşamada. Bu yüzden, zaman içinde mükemmelleşecek bir mükemmel ile karşı karşıyayız.
ChatGPT Meslekleri Bitirebilir mi?

Oyun yazarları ve profesörlerden programcılar ve gazetecilere kadar birçok meslek dahil olmak suretiyle içerik üretimine bağlı mesleklerin geçerliliğini yitirebileceğine dair spekülasyonlar şimdiden başladı.
Programın yayınlanmasından bu yana geçen günlerde, akademisyenler, bir lisans talebesi tarafınca gönderilirse tam notla sonuçlanacağını söyledikleri imtihan sorgularına yanıtlar ürettiler ve programcılar, aracı belirsiz programlama dillerindeki kodlama zorluklarını saniyeler içinde çözmek için kullandılar.
İnsan benzeri yazılı metinler üretme kabiliyeti, hızla gelişen teknolojinin gazetecilerin yerini alabileceği yönünde önerilerde bulunmuş oldu sadece şu anki aşamasında söyleşi botu, başarı göstermiş gazetecilik için lüzumlu olan nüans, eleştirel düşünme becerileri yada etik karar verme kabiliyetinden yoksun.
Mevcut data tabanı 2021’de sonlanıyor ve bazı sorguları ve aramaları işe yaramaz hale getiriyor sadece ChatGPT hemen hemen emekleme aşamasında olduğundan insanların mesleklerine göz dikip dikemeyeceğini süre gösterecek.