Microsoft, Activision-Blizzard Anlaşması İçin Taviz Verecek
Bugünki makalemizde sizlere Microsoft, Activision-Blizzard Anlaşması İçin Ödün Verecek ile ilgili yazıyı paylaştık.Yazımızda Microsoft, Activision-Blizzard Anlaşması İçin Ödün Verecek ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Bu senenin başlarında Activision-Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alacağını açıklayan Microsoft, video oyun endüstrisinde taşları yerinden oynatmıştı. ABD ve AB dahil çeşitli ülkelerdeki düzenleyici kurumların onayına sunulan dev antak kalma Call of Duty, World of Warcraft ve Diablo şeklinde tüm zamanların en oldukça satan serilerinden bazılarını Xbox şemsiyesi altına sokacak.
Satın almada tröst şu demek oluyor ki rekabet kaygısı yaratan aslolan etmen ise Call of Duty‘nin çoklu platform hususi durumunu kaybedip kaybetmeyeceği oldu. Sony, anlaşmanın onaylanmasının arkasından ikonik FPS serisinin yalnızca PC ve Xbox konsollarına münhasır olacağından kaygı duyuyor. Reuters‘in haberine nazaran Microsoft, bu ve benzeri kaygıları gidermek adına AB antitröst düzenleyicilerine bazı tavizler sunmaya hazırlanıyor.
Microsoft’tan Sony’e 10 Senelik Call of Duty Anlaşması
Haberde, rekabet endişelerini yok edebilecek birincil çözümün, Sony ile 10 senelik bir lisans anlaşması olacağı belirtiliyor. Sony, Call of Duty’nin Xbox platformuna hususi hale gelmesinin PlayStation satışlarını negatif etkileyeceğini ve kullanıcıları seçim halletmeye zorlayacağını iddia ederek satın almaya itiraz ediyor. Bu senenin başlarında Microsoft, Sony’e Call of Duty’nin üç yıl süresince PlayStation‘da kalmasını sağlayacak bir teklif götürmüştü. Fakat PlayStation CEO’su Jim Ryan, bu teklifi “birçok düzeyde yetersiz” olarak nitelendirdikleri için reddettiklerini açıklamıştı.
Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Activision-Blizzard satın alımına yönelik soruşturmayı kasım ayında başlattı. Kurul, anlaşmanın PC, konsol ve öteki oyun sistemlerine yönelik pazarlarda rekabeti azaltabileceğinden kaygı duyuyor. AB rekabet gözlemcisi, anlaşmayla ilgili kararını 11 Nisan 2023 geçmişine kadar verecek. Birçok ülkede incelenen antak kalma, şu ana kadar yalnızca Suudi Arabistan ve Brezilya’da onaylandı.