Sony, Oyun İçi Sesli İletişimin Kalitesini Artıracak
Bugünki makalemizde sizlere Sony, Oyun İçi Sesli İletişimin Standardını Artıracak ile ilgili yazıyı paylaştık.Yazımızda Sony, Oyun İçi Sesli İletişimin Standardını Artıracak ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Sony, bir kulaklığın mikrofonu tarafınca alınan arka plan gürültüsünü daha etkili bir halde ortadan kaldıracak bir sistem için patent başvurusunda bulunmuş oldu. Yenilik tutkusu ve gürültü önleyici kulaklıklar ve benzer cihazlar geliştirme mevzusunda uzun bir geçmişe haiz olan Japon teknoloji üreticisi için ses mevzusu hakikaten mühim.
Ek olarak, Back 4 Blood ve Call of Duty: Çağıl Warfare 2 şeklinde popüler PlayStation 5 oyunlarının yakın söyleşi uygulamasıyla, gelişmiş gürültü engelleme, bu özelliklerin dezavantajlarını azaltabilecek büyük bir potansiyele haiz. O kadar da uzak olmayan bir geçmişte, oldukca oyunculu lobiler çoğu zaman, arka plan gürültüsünün tam bir kakofoniye dönüşmesine müsaade eden ortalamanın altında kurulumlara haiz oyuncularla doluydu.
Sony Oyunlarda Sesli İletişimi İyileştirecek
Sony‘nin yeni dosyalanan patentinde özetlenen ayrıntılar oldukça derin sadece özünde şirket, oyun içinde iletilmesi ve iletilmemesi ihtiyaç duyulan sesi daha iyi ayrıştırmak için daha yüksek kaliteli mikrofonlardan yararlanmayı planlıyor. Kuramsal olarak bu, istenmeyen arka plan gürültüsünün oyun öncesi bir lobiyi kirletmesini yada anonim sohbeti etkin bir oyunda bir oyuncunun konumunu ele vermesini önleyecek.
Sony, kulaklıklar söz mevzusu olduğunda daima yenilik ardında bir şirket oldu. Bununla beraber, bu yeni değişen teknolojinin gelecekte iyi mi uygulanacağı net değil Kim bilir şirket, bu gelişmiş teknolojiye haiz yeni bir hususi PS5 kulaklık serisini piyasaya sürmeyi planlıyor olabilir yada kim bilir bu, gelecekte tüm Sony kulaklıklarının yerleşik bir özelliği olacaktır.
Her iki durumda da, Call of Duty: Warzone 2.0 şeklinde battle royale oyunlarının devam eden başarısı ve Escape from Tarkov şeklinde PvPvE deneyimlerinin devamlı artan ivmesi, bunun şeklinde sesli söyleşi iyileştirmelerini lüzumlu kılıyor.