Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır? (Android
Bugünki makalemizde sizlere Telefonda Uygulama Gizleme Iyi mi Yapılır? (Android ile ilgili yazıyı paylaştık.Yazımızda Telefonda Uygulama Gizleme Iyi mi Yapılır? (Android ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Hem iPhone hem Android telefonda uygulama gizleme iyi mi yapılır? Tüm detaylarıyla bu içeriğimizde anlatıyoruz. Gizli saklı kullanmak istediğiniz bir program, oyun yada uygulama var ise, görmesini istemediğiniz herkesten kolaylıkla gizleyebilirsiniz.
Telefonunuza aileniz, arkadaşlarınız yada sevgiliniz tarafınca sık sık el atılıyorsa, bazı uygulamaları gizlemenizde bir sakın yok. Kim bilir bağımlısı olduğunuz bir oyununuz yada sevgilinizle paylaşmaya hazır bulunmadığınız bir uygulama kullanıyor olabilirsiniz. Gelin hem Android hem iPhone telefonda uygulama gizleme adımlarına sırasıyla bakalım.
Telefonda Uygulama Gizleme – iPhone
- 1- Apple Ana Ekranda Uygulama Gizleme
- 2- Uygulama Kitaplığını Kullanarak Uygulamaları Gizleme
- 3- Siri ve Aramayı Kullanarak Uygulama Gizleme
- 4- iPhone Akıllı Önerilerden Uygulama Gizleme
- 5- iPhone’da Uygulama Gizleme Programları
1- Apple Ana Ekranda Uygulama Gizleme

Bu ilk seçenek, cihazınıza yüklediğiniz öteki birçok uygulama içinde başkalarının bulmasını istemediğiniz uygulamaları gizlemenizi sağlayacak. Simgeler bu yöntemle tamamen gizlenmez sadece başkasının uygulamayı bulmasını zorlaştırdığı için bir nevi gizleme diyebiliriz. Daha da önemlisi, bu strateji hiçbir teknik uzmanlık gerektirmez ve süratli bir halde tamamlayabilirsiniz:
- Telefonunuzdaki herhangi bir uygulamaya dokunun ve basılı tutun.
- Uygulamayı başka bir uygulamanın üzerine sürükleyin; bu otomatikman bir klasör oluşturacak.
- Gizlemek istediğiniz uygulamayı yeni oluşturulan klasöre sürükleyin.
- Klasörü açın.
- Klasöre yeni yerleştirdiğiniz uygulamaya dokunun ve basılı tutun.
- Uygulamayı klasörün sağ tarafına sürükleyin.
- Klasörün yeni bir sayfası göründüğünde uygulamayı bırakın.
- Her sayfanın bir uygulaması olduğu sürece tek bir klasörde en fazla 12 sayfa oluşturabileceğinizi bilmelisiniz.
2- Uygulama Kitaplığını Kullanarak Uygulamaları Gizleme

- Ayarları açın ve Ekran Süresi’ni seçin. (Kapalıysa Ekran Süresi’ni açın)
- Kaydırın ve İçerik ve Gizlilik Kısıtlamalarını açın.
- İzin Verilen Uygulamalara tıklayın.
- Ekran Süresi parolasını girin.
- Gizlemek istediğiniz Uygulamaya gidin ve kapatın.
Yukarıdaki yöntem, evvel yüklenmiş tüm uygulamaları gizleyecektir. Apple telefonda uygulama gizleme için şu adımları kullanın. Bu adımlar, 3. taraf uygulamaları gizleyecek:
- Ayarları açın ve Ekran Süresi’ni seçin.
- Kaydırın ve İçerik ve Gizlilik Kısıtlamalarını açın.
- İçerik Kısıtlamalarını Seçin.
- Uygulamalar’ı tıklayın.
- Uygulamalara İzin Verme’yi seçin.
3- Siri ve Aramayı Kullanarak Uygulama Gizleme

Siri ve Arama’nın birazcık yardımıyla uygulamaları ana ekranınızdan anında kaldırabileceğinizi biliyor muydunuz? iPhone telefonda uygulama gizlemenin en kolay yöntemi aşağıdaki şeklinde:
- Ayarlar‘a dokunun.
- Aşağı kaydırın ve Siri ve Ara’yı seçin.
- Gizlemek istediğiniz uygulamaya tıklayın.
- Ana ekranda göster‘i kapatın.
4- iPhone Akıllı Önerilerden Uygulama Gizleme

Apple iPhone’da uygulama gizleme yanı sıra akıllı önerileri sırf uygulamalarınızı gizleyemediğiniz için kullanmıyorsanız, aşağıdaki kolay adımla bu işi çözebilirsiniz. Adımları takip edin:
- Gizlemek istediğiniz uygulamaya basın ve basılı tutun.
- Bir menü açılacak.
- Önerme’yi seçin.
- Bu kadar!
5- iPhone’da Uygulama Gizleme Programları

- HiddenVault: Bu mükemmel uygulama ile dosyaları, fotoğrafları, belgeleri, videoları ve uygulamaları gizleyebilirsiniz. Daha da iyisi, arkadaşlarınızın hatayla bile olsa, uygulamalarınıza asla erişememesi için dosyaları parolayla koruyabilirsiniz. HiddenVault, App Store’da 4.7 yıldız derecesine haiz.
- KYMS: KYMS görkemli bir uygulama. Bir hesap makinesi şeklinde görünse de aslen fotoğraflardan videolara ve doğal ki herhangi bir uygulamaya kadar her şeyin kaybolmasını elde eden uygulama gizleme programı. Bu güvenli uygulama, askeri düzeyde şifreleme sunuyor, bundan dolayı meraklı arkadaşlarınızın Tinder’ınızı bulma şansı kalmayacak!
Telefonda Uygulama Gizleme – Android

- 1- Ana Ekran Ayarlarından Uygulama Gizleme
- 2- Güvenli Klasör ile Uygulama Gizleme
- 3- Konuk Hesabıyla Uygulama Gizleme
- 4- Android Uygulama Gizleme Programları
1- Ana Ekran Ayarlarından Uygulama Gizleme

Android telefonda uygulama gizleme, iPhone’a kıyasla fazlaca daha kolay ve seçenek bolca sadece biz en pratiklerini derledik. İlk yöntemimiz direkt ayarlar kısmını kullanmak olacak. Bu ayarlar direkt telefonda bulunur ve üçüncü taraf uygulamaları gerektirmez.
- Android aygıt ayarlarını açın.
- Aşağı kaydırın ve Ana ekrana tıklayın.
- Uygulamaları gizle‘yi arayın ve tıklayın.
- Şimdi gizlemek istediğiniz kadar uygulamaya tıklayın ve gizli saklı uygulamalar ana ekran menüsünde görünmeyecek.
2- Güvenli Klasör ile Uygulama Gizleme

Güvenli klasör, uygulamaları, dosyaları ve öteki duyarlı içerikleri gizlemenizi elde eden yerleşik bir uygulama gizleme programı. Samsung cihazlar, yalnızca bir PIN yada parola ile erişilebilen hususi ve şifreli bir güvenli klasörlere haiz. Hepsinden iyisi, kullanımı tamamen parasız. İsimleri değişik olsa da, bunun alternatifleri, tüm Android telefonlarda mevcut.
- Aleti açın ve “Biyometri ve Güvenlik” kısmına gidin.
- Güvenli Klasör menüsünü deneyin.
- Telefon hesabınızda oturum açın.
- Klasörü güvenli hale getirmek için izin verebileceğiniz ve güvenlik yöntemini (PIN yada Parola) seçebileceğiniz birkaç izin görmüş olacaksınız.
- Ana ekranınızda görünen güvenli klasörün kısayolunu görebilirsiniz.
- Artık telefonda uygulama gizlemek için uygulamalarınızı güvenli klasöre aktarmanız kafi.
3- Konuk Hesabıyla Uygulama Gizleme

Android telefonunuzda birçok değişik nedenden dolayı bir konuk hesabı oluşturmalısınız. Bir ihtimal telefonunuzu bir arkadaşınıza ödünç veriyorsunuz ve onun tüm uygulamalarınızı görmesini istemiyorsunuz. Konuk hesabı, telefondan uygulama gizlemeye tanıyan en ergonomik yöntemlerden bir tanesi. Aşağıdaki adımları izlemeniz kafi:
- Aygıt Ayarlarına gidin.
- Sistem‘i seçin ve Birden fazlaca kullanıcı > Konuk‘e tıklayın.
- Yeni kullanıcı ekle‘ye dokunarak süratli bir halde bir profil oluşturabilirsiniz.
- Bildirimler menüsünü genişleterek ve insan kafası simgesini seçerek (tarihe nazaran arayın), konuk moduna geçebilirsiniz.
4- Android Uygulama Gizleme Programları

Uygulamaları gizlemenin bir başka etkili yolu da bir başlatıcı uygulaması kullanmak. Launcher uygulamaları, ana ekranınızın görünüşünü ve verdiği hissi özelleştirmenize olanak tanır ve birçoğu, uygulamaları gizleme seçeneğiyle beraber geldiği için direkt olarak bu tarz şeyleri önereceğiz. Aslına bakarsanız Android de bol miktarda telefonda uygulama gizleme programı olduğundan, onları pas geçiyoruz.
- Microsoft Launcher: Ana ekranda boş alana basın ve basılı tutun. Başlatıcı ayarları menüsüne tıklayın. Gizli saklı uygulamalar menüsünü seçin. Uygulamaları Gizle’ye basın ve onları görünmez yapmak için gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin.
- Nova Launcher: Nova Launcher prime’ı yükleyin ve başlatın. Varsayılan başlatıcınız olduğundan güvenilir olun. Eklenen işlevleri etkinleştirmek için Nova Launcher Prime ayarları bölümünü açın ve “Uygulamalar” adlı seçeneği arayın. Çekmece grupları kategorisi altındaki Uygulamaları gizle seçeneğine tıklayarak uygulamaları gizleyebilirsiniz.
Bugün sizlere hem Android hem iPhone’da telefonda uygulama gizleme yöntemlerini anlattık. Arzu ettiğiniz yöntemi seçerek kimsenin görmesini istemediğiniz uygulamaları, fotoğrafları ve oyunları kolayca gizleyebilirsiniz. Apple iPhone’da daha çok yöntem arıyorsanız, iPhone Uygulama Gizleme Şekilleri içeriğimizde daha çok detay bulabilirsiniz!